ÁFA visszatérítés

Ha új lakást vásárolsz, vagy építkezel, esetleg építési telek vásárlásában gondolkodsz akkor a Magyar Állam az építéshez, vásárláshoz felhasznált anyagok, szolgáltatások és adásvételi szerződések ÁFA-s számla tartalmát visszatéríti Neked! 

Te megálmodtad már álmaid otthonát?

Fontosnak tartjuk, hogy ahogyan világunk változik úgy a hatályos szabályozások, a törvényi háttér is folyamatos átalakítás alatt van. Kérünk minden esetben egyeztess bankárjainkkal, akik az aktualitásokról tájékoztatni tudnak!

Lépj kapcsolatba velünk már a tervezési fázis elején!

Milyen esetekben veheted igénybe az ÁFA vissza térítést? 

 • Amennyiben magánszemélyként építkezel vagy építtetsz, vagy
 • Új építésű lakást vásárolsz
 • Falusi CSOK feltételeknek megfelelő településen bővítesz, és felújítasz
 • Az ÁFA-s számlák a nevedre szólnak
 • CSOK igénybevétele esetén a CSOK jogszabálynak megfelelsz! 

Vásárlás esetén a vételár 100%-át, építés, bővítés és felújítás esetén pedig a bekerülési költség minimum 70%, de maximum 100%-ának az ÁFA tartamát tudod visszaigényelni! Az ÁFA tartalom ezekben az esetekben 5% és 27% Áfa lehet! 

 • A 27%-os ÁFA-ra nyújtott támogatás önállóan, de akár Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel együtt is igényelhető
 • Az 5%-os ÁFA-ra nyújtott támogatás csak is kizárólag Családi otthonteremtési kedvezménnyel együtt igényelhető!

Fontos az ingatlan legfeljebb 150 nm hasznos alapterületű összkomfortos lakás, vagy legfeljebb 300 nm hasznos alapterületű összkomfortos egylakásos lakóépület lehet!

Bővítés esetén a hasznos alapterület minimum 8 nm alapterületű lakószobával bővül. 

Mekkora a támogatás összege? 

 • A 27% ÁFA visszatérítés összege az építési, bővítési vagy felújítási költség számláinak, valamint az építési telek vételárának ÁFA tartama, legfeljebb 5 millió Ft lehet
 • Az 5% ÁFA visszatérítés esetén az új lakás vételárának, az építési költségek számláinak az ÁFA tartalma összegkorlát határ nélkül

Magánszemélyek esetén tudunk 27% ÁFA tartalmú visszaigénylésről beszélni. Amennyiben, közvetlen a kivitelezőtől vásárolsz, vagy kivitelezővel építtetsz úgy minden esetben 5% ÁFA tartalmú számlákra lesz szükséged! 

Fontos, mindkét esetben a számlák nem keverhetőek, tehát a 27% ÁFA támogatás esetén nem nyújthatsz be csak 0% és 27% ÁFA tartalmú számlákat. Az 5%-os támogatásnál pedig csakis kizárólag fordítva, tehát 0% és 5% tartalmú számlákat nyújthatsz be a támogatást bonyolító pénzintézet felé! 

A támogatást legfeljebb egy alkalommal lehet igénybe venni, minden esetben a támogatást bonyolító bankokon keresztül! Gyakorlatban a támogatás összegét nem az évi adóbevallás után kapjuk az adóhivataltól, hanem az adott banktól az ÁFA-s számlák benyújtását követően azonnali utalás formájába, így közvetlenül beforgatható az összeg az építkezés, felújítás vagy bővítés költségébe! Vásárlás esetén értelem szerű; az adott ingatlan eladója kapja meg a megigényelt, teljes ÁFA összeget az ingatlan adásvételi szerződés alapján! 

Példák ÁFA vissza térítésre

 • Ha a felhasznált anyagokról és szolgáltatásokról nettó 16 millió Ft értékű 27%-os ÁFA-s számlákkal rendelkezel akkor 4.320.000Ft támogatást fogsz kapni%
 • Ha új lakást vásárolsz bruttó 130 millió Ft értékben akkor 5% ÁFA-s számla vissza térítése 6.190.476Ft

Szeretnéd megtudni jogosult vagy e az adó-visszatérítésre? Kérj vissza hívást! Foglalj időpontot! Díjmentes tanácsadásaink elérhetőek online, telefonon vagy személyesen is, ahol szekértő kollégáink megállapítják jogosultságodat, és segítenek kiválasztani a megfelelő bankot számodra, ahol a teljes igénylést is lebonyolítják Neked! 

Piaci kamatozású
lakáshitelek

A piaci kamatozású lakáshitelek a lakáshitel termékcsaládon belül azok
a hitelek melyeken nincsen állami támogatás rész, vagy MNB minősített fogyasztóbarát, és vagy zöldhitel szabályozás.

Állami támogatott
lakáshitelek

Az állami támogatással nyújtott lakáshitelek hasonlóak a piaci lakáshitelekhez, ezek is a bankszektorban igényelhető és kamattal rendelkező hitelek, a törvényi szabályozásuk is teljesen ugyanaz.

Minősített fogasztóbarát lakáshitelek

Ez a termék a piaci kamatozású lakáshitelek egy olyan típusa melyet a Magyar Nemzeti Bank a lakáshitelt szolgáltatók piaci versenyének erősítésére, annak átlátható-sága érdekében hozott létre.

Visszahívást kérek!

Adataid megadása után hitelszakértő kollégánk felveszi veled a kapcsolatot. Minden szolgáltatásunk teljes egészében kötelezettség és díjmentes.

  *-al jelölt mező kitöltése kötelező

  Kérj visszahívást szakértő kollégáinktól!
  Pontosan milyen feltételek mellett mennyi hitelhez juthatsz a bevételeid alapján? Milyen állami támogatásra vagy jogosult? Segítünk, hogy tisztábban lásd a lehetőségeid.
  Kérjen visszahívást szakértő Kollégáinktól!