Szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású jelzáloghitelek sokban hasonlítanak a lakáshitelekhez, mert ezeknél a hiteleknél is minden esetben ingatlan fedezet áll a hitel mögött! A hitelcél viszont nem mindig lakáscélú, tehát nem ingatlan vásárlás, építés, vagy korszerűsítés, hanem teljesen szabad felhasználású. Szeretnél egy kis szabadságot?

Jellegéből és nevéből adódóan ezek a hitelek korlátozás nélkül bármire felhasználhatók! A hitel fedezetéül általában tehermentes ingatlanok használhatóak, igaz különleges esetekben akár már terhelt ingatlannal is próbálkozhatunk.

Segítünk megtalálni a legjobb megoldást! 

A szabadfelhasználású jelzáloghitelek felvehető maximális összegét minden esetben a felajánlott ingatlan fedezet értéke és a jövedelmünk nagysága határozza meg! Magyarországon az ingatlan típusa, minősége és elhelyezkedése alapján elmondható, hogy a banki értékbecslő által megállapított ingatlanforgalmi értéknek a 60-80%-a terhelhető jelzáloghitellel! 

Milyen típusú ingatlanok fogadhatóak el fedezetként? 

 • Lakások
 • Családi és hétvégi házak
 • Üdülők
 • Építési és földművelési telkek. 
A sikeres hitel felvételhez egyrészt rendelkezned kell a felsorolt ingatlan fedezetek egyikével legalább, de másfelől meg kell felelj a jövedelem terhelési törvénynek is, amely kamatperiódusokra és jövedelem szintre bontva határozza meg az igazolt és a bank által is elfogadott jövedelmed terhelhetőségét százalékos arányban. 

Gyakorlatilag kimondhatjuk, ez a szabályozás alapjában véve határozza meg a hitel maximálisan felvehető összegét! Hogyan néz ki?

Mik a szabad felhasználású hitelek előnyei? 

 • Teljesen szabadon, korlátozás nélkül felhasználható
 • Akár a futamidő végéig fix havi törlesztő részletű
 • A személyi kölcsön kamatokhoz képest olcsóbb kamatozású termék.

Bár kamatozásában olcsóbb terméknek számít, mint a személyi kölcsönök, de arra mindenképp készülj fel, hogy a jelzálog fedezet miatt az elbírálási idő is hosszabb lesz! A teljes ügyintézés ideje általában 3-6 hét szokott lenni. 

A szabadfelhasználású hitel felvétel folyamata

 • A bank által előírt és szakértőnk által összeállított dokumentáció beszerzése
 • Igénylési nyomtatványok és dokumentáció hiánytalan befogadása a bankfiókban 
 • A banki értékbecslő helyszíni szemléje, a forgalmi érték megállapításhoz
 • A bank ellenőrzési, engedélyezési majd a szerződés kötési folyamata
 • Földhivatali jelzálogjog bejegyzése és a hitel folyósítás. 

Szeretnéd megtudni mekkora összeget kaphatsz, milyen kamaton, és pontosan mennyi induló költség mellett? Melyik bank a legolcsóbb és a lehető leggyorsabb számodra? Hogyan tudsz kevesebbet visszafizetni a banknak a felvett hitel összege után? Vagy már indítanád is a folyamatot?  Kérj vissza hívást, vagy foglalj időpontot!

 

Díjmentes tanácsadásaink elérhetőek online, telefonon vagy személyesen is, ahol Te és tanácsadónk is tisztábban fogja látni a helyzeted, így közösen tudtok jó bankot és egy a számodra megfelelő terméket választani! Keress minket csatornáink egyikén.

Visszahívást kérek!

Adataid megadása után hitelszakértő kollégánk felveszi veled a kapcsolatot. Minden szolgáltatásunk teljes egészében kötelezettség és díjmentes.

  *-al jelölt mező kitöltése kötelező

  Kérj visszahívást szakértő kollégáinktól!
  Pontosan milyen feltételek mellett mennyi hitelhez juthatsz a bevételeid alapján? Milyen állami támogatásra vagy jogosult? Segítünk, hogy tisztábban lásd a lehetőségeid.
  Kérjen visszahívást szakértő Kollégáinktól!