Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy olyan megtakarítási forma, amely kizárólag lakáscélú felhasználású betétgyűjtés és esetekben kedvezményes lakástakarékpénztári hitel nyújtása mellett segíti elérni lakáscéljaidat.

2018 Október 16-tól megszűnt a 30%-os lakástakarékok mellé nyújtott állami támogatás, de egyéb lakáscélú megtakarítások továbbra is elérhetőek támogatás nélkül. Ezek egyrészt célzott megtakarítások lehetnek, másfelől segítségével jelentősen csökkenthetjük jövőbeni kiadásainkat lakáshitel esetén. 

A lakástakarékok előnyei:
 • Állami támogatással még rendelkező szerződéseknél 30% jóváírást kapsz minden befizetésed után
 • Új szerződések esetén piaci alapon betéti kamat gyűjthető
 • Célzott, hosszú távú megtakarításokat lehet elérni vele
 • Kedvezményes, fix kamatozású lakáshitel igényelhető a futamidő végén.

A lakástakarékok két fő csoportra oszthatók, vannak a régi, még 30% állami támogatással megkötött és még le nem járt lakástakarékpénztárak. Valamint az újonnan kötött, piaci alapon működő megtakarítási számlák. 

 • A régi állami támogatással kötött szerződések a lehető legjobb konstrukciók. A 30% jóváírás minden befizetésed után jár! Amennyiben ilyen szerződéssel rendelkezel azt javasoljuk a teljes futamidőt használd ki, addig a pontig amíg az állami támogatást megkapod! 
 • Az újonnan kötött szerződések jól megfontolt pénzügyi döntéssel kiváló hosszú távú befektetések lehetnek, mert egyrészt piaci alapon a szolgáltató betéti kamatot fizet a megtakarításaid után. Másfelől a megtakarítási időszak végén lakáscélú, végig fix kamatozású kedvezményes hitelt vehetsz fel. 
A lakástakarék szerződésed használhatod 
 • Bármilyen lakóingatlan megvásárlásra
 • Építési telek vásárlásra, és
 • Építkezések finanszírozására
 • Meglévő ingatlanod felújítására, korszerűsítésre
 • Meglévő lakáshiteled elő, és vagy végtörlesztésére.

A felhasználás minden esetben a lakáscél megjelölésével lehetséges. 

 • Ingatlan adásvételi szerződéseknél az adásvételi szerződéssel.
 • Felújítások, korszerűsítések, vagy építkezés finanszírozásánál a nevedre szóló ÁFA-s számlákkal. 
 • Lakáshitel elő, és végtörlesztésnél pedig a banki lakáshitel igazolással tudod a lakáscélt leigazolni. 

Kedvezményes hitel lehetőség 

Mind a régi állami támogatással rendelkező szerződések és mind az újonnan kötött piaci alapú szerződések lehetőséget biztosítanak a futamidő végén, tehát a megtakarítási időszak lejárta után kedvezményes hitel felvételére. Ezek a típusú hitelek egy előre meghatározott kamaton, rendszerint kedvező feltételekkel felvehető hitelek. Egy kiválón, és jól tervezhető termék, mivel már a szerződés elején látod mekkora havi betétfizetésed lesz, és milyen kamattal vehetsz fel teljesen kockázat mentesen hitelt a szerződés betétfizetési időszakának a végén. Szeretnél többet megtudni a termékről?

 

Díjmentes tanácsadásaink elérhetőek online, telefonon vagy személyesen is, ahol Te és tanácsadónk is tisztábban fogja látni a helyzeted, így közösen tudtok jó bankot és egy a számodra megfelelő terméket választani! Keress minket csatornáink egyikén.

Visszahívást kérek!

Adataid megadása után hitelszakértő kollégánk felveszi veled a kapcsolatot. Minden szolgáltatásunk teljes egészében kötelezettség és díjmentes.

  *-al jelölt mező kitöltése kötelező

  Kérj visszahívást szakértő kollégáinktól!
  Pontosan milyen feltételek mellett mennyi hitelhez juthatsz a bevételeid alapján? Milyen állami támogatásra vagy jogosult? Segítünk, hogy tisztábban lásd a lehetőségeid.
  Kérjen visszahívást szakértő Kollégáinktól!