Állami támogatott lakáshitelek

Az alábbiakban próbáljuk a lehető legérthetőbb módon elmagyarázni a támogatott lakáshitelek fő témaköreit, előnyeit és esetlegesen felmerülő kockázatait, valamint a hatályos szabályozásokat, és azok törvényi hátterét.

Az állami támogatással nyújtott lakáshitelek hasonlóak a piaci lakáshitelekhez; ezek is a bankszektorban igényelhető és kamattal rendelkező hitelek, valamint az engedélyezési folyamatuk is azonos. A különbség abban rejlik, hogy az állam kamattámogatást ad a hitel mellé bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A termék igénylési folyamata úgy van kialakítva, hogy a hitelező bank, kamattal számolt hitelt ad az ügyfélnek, de az állam harmadik szereplőként megjelenik az ügyletben támogatást adva a kamatra. Gyakorlatban a kamat egy részét átvállalja Tőled, ezáltal nem, vagy csak kevésbé érzed meg a kamat szintet.

 

A kamattámogatások az elmúlt évtizedben folyamatos átalakításon estek át, jelenleg 1 ismert fő típusa elérhető lakossági oldalon

 • Végig, akár 25 éves futamidőre fix, mindösszesen 3%-os kamatozású kamattámogatott hitel, új és használt lakás vásárlására, új építkezések finanszírozására, vagy korszerűsítésre, felújításra vagy bővítésre.

Az ismert, hétköznapi nevén CSOK hitelnek nevezett termék alapjában véve a Magyar Kormány családtámogatási rendszerének az egyik alappillére. 

A támogatást igényelhetik egyedülállók, házaspárok és élettársak is; mértéke, felhasználhatósága és a jogosultak jogszabályban foglalt köre viszont rendkívül összetett, érdemes megfelelően tájékozódni.

 

A kamattámogatott hitelt az alábbi hitelcélokhoz igényelheted 

 • Új és használt lakás vásárlásához
 • Építkezések finanszírozásához
 • Meglévő ingatlanod korszerűsítésére, vagy 
 • Bővítéséhez és felújításhoz is. 

A támogatás kizárólag gyermekek után járó vissza nem térítendő Családok Otthonteremtési Kedvezményével együtt igényelhető. A hitelek maximum összege gyermekszámhoz kötött, használt és új ingatlanok esetén is. 

 • 2 gyermek esetén a hitel maximum – 10.000.000 Ft
 • 3 gyermek esetén a hitel maximum – 15.000.000 Ft

Kérünk amennyiben hitelt készülsz felvenni mindenképp gondolt át, mekkora összegre van szükséged pontosan, és azt mekkora havi költségen tudod visszafizetni gond nélkül, kényelmesen a bank felé!

 

A kamattámogatást abban az esetben igényelheted, igényelhetitek, ha:

 • Élettársként vagy házasságban éltek 
 • Gyermeket, vagy gyermekeket nevelő egyedülálló szülő vagy 
 • Legalább egy főnek van – használt lakás esetén 180 napja folyamatos társadalombiztosítási jogviszony
 • Új építésű ingatlan esetén folyamatos 2 éves társadalom biztosítási jogviszony
 • Mindketten rendelkeztek, vagy rendelkezel magyarországi lakcímmel
 • Büntetlen előéletűek vagytok
 • Egyikőtöknek sincs köztartozása, valamint 
 • Nem szerepeltek a KHR rendszerben, hitel mulasztás miatt
 • Hitelképesnek minősít a Bank a saját elbírálása alapján. 

A termékek – mind a CSOK és mind a CSOK hitel is – kombinálhatók más egyéb lakáscélú hitellel! Leginkább lakásvásárlások, valamint építkezések esetén az alábbi 3 termék összevonható, és kezelhető egy banki finanszírozásban. 

 • Családok Otthonteremtési Kedvezménye 
 • Kamattámogatott CSOK hitel, és 
 • Normál piaci kamatozású hitel. 

A leírt fő feltételek mellett az állami és a bankok belső szabályozása is további fontos és aprólékosan kidolgozott feltételeket szab meg, melyek folyamatos átalakítás és kidolgozás alatt vannak. Kérünk a pontos és aktuális részletekért keresd szakértő kollégáinkat.

 

További lakáshitel termékeink

Piaci kamatozású lakáshitelek

A piaci lakáshitelek a bankrendszer által az azon ügyfeleknek nyújtott hitelei, akik saját önerőből nem tudják vagy pénzügyi megfontolásból nem akarják megvásárolni, felépíteni ingatlanukat.

Családok Otthonteremtési Kedvezménye

A vissza nem térítendő otthonteremtő állami támogatások legismertebb és egyben legnépszerűbb formája. A támogatást igényelhetik egyedülállók, házaspárok és élettársak is.

Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek

A termék a piaci kamatozású lakáshitelek egy olyan típusa melyet a Magyar Nemzeti Bank a lakáshitelek versenyének erősítésére, és a piac átláthatósága érdekében hozott létre

Amennyiben többet szeretnél megtudni a termékekről, és a szabályozásról kérünk keress minket; vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot személyesen, telefonon vagy online.
Kérdezz, tervezz és kalkulálj teljesen kockázat és elköteleződés mentesen. Tudd melyik bank és melyik termék a legmegfelelőbb számodra, és hogyan tudod a legjobbat kihozni belőle!

Visszahívást kérek

Adatainak megadása után hitelszakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Szolgáltatásunk ingyenes és nem jár kötelezettséggel. 

Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!

Kérjük, segítse a munkánkat azzal, hogy jelzi, ha negatív adós listán szerepel

Kötelező mező!
Kötelező mező!
A megkeresési feltételek elfogadása nélkül nem küldhető el az űrlap.
A megkeresési feltételek elfogadása nélkül nem küldhető el az űrlap.
Kérj visszahívást szakértő kollégáinktól!
Pontosan milyen feltételek mellett mennyi hitelhez juthatsz a bevételeid alapján? Milyen állami támogatásra vagy jogosult? Segítünk, hogy tisztábban lásd a lehetőségeid.
Kérjen visszahívást szakértő Kollégáinktól!